Kaffekurs med praktiska övningar

Övning som ger färdighet

Att lära sig baristans hantverk

I den praktiska delen av våra barista utbildningar kommer du få sätta dina nyfunna kunskaper på prov i vår egna cafélokal, som är en anpassad lokal från ett riktigt café.

Du kommer i en trygg miljö få testa på och experimentera med vad du kan göra bakom disken för att leverera fantastisk service till kunder.

Här kommer vi lära dig hur kaffebryggning går till. Hur du skummar mjölk på bästa sätt, hur du brygger olika kaffedrycker och skillnader på olika kaffesorter för att få ut det optimala kaffet.

VI är stolta över att kunna erbjuda en såpass praktisk kaffekurs. Att göra en bra espresso eller en perfekt latte machiatto kräver mycket övning. Vi ger alla deltagarna chansen att verkligen prova och lära sig det praktiska hantverket som det är att vara en barista!

Att lära sig arbeta i ett riktigt café

Vi kommer även sätta upp verklighetstrogna scenarion där vi simulerar verkliga händelser och vardagliga situationer som förekommer på ett café. Här får du alltså träna på multitasking, ta betalningar, samarbete med kollegor och interaktioner med kunder bara för att nämna ett fåtal. Du kommer bli en riktig kaffeexpert och lära dig allt du behöver veta om kaffe!

Så var redo på många roliga timmar med hands-on erfarenheter som förbereder dig för ett kommande jobb!

 Vad deltagare har att säga om kurserna 


"Engagerade lärare och hög nivå."

Allan Nielsen - utbildade sig för att lära sig göra en bra espresso


"En väldigt lärorik kurs, som jag kommer ha stor hjälp av."


Linda Odéhn - ska öppna eget café


"Underbar kurs och underbara lärare."

Lotta Svensson - vidareutbildade sig efter flera år i restaurangvärlden 

 Om oss 
Scandinavian School of Coffee, caféskolan, är en baristautbildning som till huvudsak är beläget i Helsingborg - en stad som genom sin cafétäthet och exklusiva rosterier och caféer är ett mecka för kaffesverige och barista-konsten. Inte bara att anrika Zoegas kommer från Helsingborg, utan här finns även tre av de bäst ansedda caféerna i Sverige. Därför var Helsingborg ett naturligt val för oss när vi startade baristakurserna och caféskolan. Utbildningarna sker på Mindparks café- och undervisningslokaler, i centrala Helsingborg.