Serviceutbildning

inom café- och baristayrket

Mer än bara kaffe!

Många baristautbildningar är generellt sett mycket korta och fokuserar huvudsakligen på att lära ut hur du skummar mjölk och och gör en bra espresso. Detta är visserligen viktigt, men det är så mycket mer som ligger bakom ett arbete på ett café än vad många först tror! 


På vår kurs kommer ni få en djupare inblick i hur du arbetar inom en serviceverksamhet på ett bra sätt. Vår utbildning är en serviceutbildning, med fokus på café- och baristayrket.  Det betyder att du kommer lära dig bland annat:
  • Att lyssna på kunders behov och önskemål.
  • Att skapa en fantastisk arbetsplats för både dig och de du arbetar med.
  • Att skapa en miljö som ger återkommande kunder.
  • Att kombinera allt ovan med lönsamhet och god service.
Vår serviceutbildning bygger på många års erfarenhet, inte bara som baristor utan även från hela café-, restaurang- och barbranschen. 

Ett fokus på service

Hos oss kommer du ta del av många aspekter som inom branschen upplevs som underförstådda, men som är mycket viktiga saker för att göra dig till en bra barista! Saker så som:

  • Systematik
  • Effektivitet
  • Multi-tasking
  • Professionalism
  • Arbetsglädje
Baristayrket är ett yrket som kräver mental närvaro och hög kundfokus. Det är just därför vi har utformad kurserna som serviceutbildningar, för att ge rätt kunskaper till alla deltagarna!

 Vad deltagare har att säga om kurserna 


"Engagerade lärare och hög nivå."

Allan Nielsen - utbildade sig för att lära sig göra en bra espresso


"En väldigt lärorik kurs, som jag kommer ha stor hjälp av."


Linda Odéhn - ska öppna eget café


"Underbar kurs och underbara lärare."

Lotta Svensson - vidareutbildade sig efter flera år i restaurangvärlden 

Anmäl dig till våra serviceutbildningar

 Om oss 
Scandinavian School of Coffee, caféskolan, är barista- och serviceutbildning startad 2011, och med verksamhet i Helsingborg. Här finns en stark närvaro av servicebranschen, både med utbudet caféer, barer och bistron. Helsingborg är ett självklart mecka inom servicenäringen. Därför var Helsingborg ett naturligt val för oss när vi startade baristakurserna och serviceskolan. Utbildningarna sker på Mindparks café- och undervisningslokaler, i centrala Helsingborg.