Baristautbildning Advanced

Gå vår populära flerdagarskurs!

Vi är den grundläggande baristautbildningen i Sverige, som erbjuder en komplett utbildning. För att bli en bra barista krävs det mycket träning - till och med efter en veckokurs hos oss finns mycket kvar att lära!

Barista Advanced är baristakurser som varar i flera dagar med 8-timmars utbildning varje dag. Den innehåller allt från Basic kursen, men detta är en mer omfattande kurs som har mer av både teori och praktik än bara Basic kursen. Kursen riktar sig till dig som vill lära sig så mycket av grunderna som möjligt på kort tid. Du behöver inga förkunskaper. Anmälan hittar du här. Om du istället för veckokursen som barista är intresserad av våra kortare utbildningar, se vår helgkurs för barista. För företag, se sidan barista företagskurser.

 Praktisera och lär dig allt om kaffe

Under den praktiska delen av lektionerna får du lära dig hantverket att göra en riktig bra kaffe. Alla detaljer är med - från hur du gör perfekt skummad mjölk, till hur länge en bra espresso ska bryggas. Så klart även en baristas konst – latteart! Du behöver inga förkunskaper för att gå denna kursen.

Den praktiska delen innehåller:

 • Espressobryggning
 • Beredning av alla olika kaffe varianter – allt från enkel espresso till en äkta wiener melange
 • Träning i mjölkskumning
 • Latteart


Allt detta sker i vår stora espressostation, där flera deltagare samtidigt övar sina färdigheter under ständig översikt av vår lattemästare. 

 Teori för att bli en bra barista

Här får du lära dig allt om kaffe, allt från olika kaffebönor, olika bryggningsprocesser till hur espressomaskiner fungerar .
Du kommer bl.a. få lära dig:

 • Vad är skillnaden på bra och dåliga kaffebönor
 • Hur går kafferostning till
 • Varför mjölken skummas
 • Hur fungerar en espressomaskin


Utöver det en stor mängd annat, så som kaffets historia, och varför just Italien räknas som espressons hemland. 

En baristautbildning som fokuserar på mer än bara kaffe

En bra baristautbildning är inte bara kaffe och mjölk. Det är även service, att kunna arbeta i team och förstå sig på effektivt arbete. Vi brukar ibland prata om att våra kaffekurser är till stor del serviceutbildningar - just för att du även lär sig saker som att:

 • Arbeta under stressade förhållandena
 • Vad förväntas av personer inom serviceyrket
 • Teamarbete
 • Servicekänsla och service-recovery


Förutom detta kommer du under kursens gång även besöka flera av de bästa caféerna i Helsingborg för att uppleva hur det går till i praktiken, och se hur en sann barista arbetar. Vill du läsa mer detaljer om alla aspekter som ingår i utbildningen, finns utförligare information här.

Kursen avslutas med att slutprov på sista kursdagen, som betygsätts. Efter avklarat prov får du kursbevis och diplom på att du genomgått utbildningen, och betyg.

Våra Barista Advanced 5-dagarskurser sker huvudsakligen på sommaren som sommarkurser. Deltagare på baristautbildningen kommer från hela landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, även om de flesta är från närregionen. Vi är en av de populäraste baristautbildningar i Skåne, många av deltagare är från Lund, Kristianstad och Helsingborg.

 Vad deltagare har att säga om våra kurser 


"Något av det roligaste jag har gjort!"

Emelie Åkesson - ville lära sig grunderna som barista

"En väldigt lärorik kurs, som jag kommer ha stor hjälp av."

Linda Odéhn - gick kursen för att öppna eget café


"Kursen hålls av engagerade lärare och tar upp precis allt om kaffe och cafébranchen."

Martyna Julia Wieckowski - utbildade sig för att arbeta i branschen

 Om oss 
Vi på Scandinavian School of Coffee gör baristautbildningar med mål att lära världen så mycket om den fantastiska råvaran kaffe som möjligt, och att allt vad det innebär att vara en duktig i baristayrket. Verksamheten är till huvudsak beläget i Helsingborg - en stad som genom sin cafétäthet och rosterier är ett mecka för kaffesverige och baristakonsten. Utbildningarna för Barista Advanced sker främst på Mindparks café- och undervisningslokaler, i centrala Helsingborg.
Vi driver även webbshopen nybryggt.nu, där vi bland annat säljer både espressomaskiner, kaffekvarnar och espressokaffe