Baristautbildning
Basic

Helgkurs i en baristas grunder

Barista Basic är en helgkurs för dig som har väldigt lite eller ingen erfarenhet från café- och servicebranschen. Vi kommer spendera två intensiva och lärorika dagar på att lära ut allt från grunderna i hur en bra espresso görs, vad som skiljer olika bönor åt, till hur en espressomaskin faktiskt fungerar.

En helgkurs erbjuder en bra möjlighet att på bara två dagar lära dig grunderna inom yrket, och få ett självförtroende och och insikt i vad det är att arbeta som barista. Anmälan hittar du här. Vi har barista helgkurser i Skåne, Helsingborg, samt i  Stockholm. Är du istället är intresserad av en flerdagars baristakurs, se vår sida om sommarkurs som barista. Om företag, se sidan: företagskurser kaffe.

En kurs med praktik och teori

Vi lägger vikt vid att en utbildning hos oss på Scandinavian School of Coffee inte bara ger teoretiska kunskaper om kaffe, bönor och utrustning. Vi lägger lika mycket vikt vid att en helgkurs ger dig chans att prova göra en rad olika kaffedrinkar och verkligen öva på dem. Utöver det går vi även in på ämnen som service och hur det är att arbeta i ett café. Kunskaper som är viktiga. 

Vårt mål är att du efter avklarat kurs ska känna dig bekväm och hemma i cafémiljön – lika mycket bakom som framför disken.

Här kan läsa mer om vad som ingår i de praktiska delarna och våra teoretiska delar under barista helgkurserna.

Baristautbildning som lär dig grunden

Vi är stolta över att 9 av 10 som går våra utbildningar rekommenderar oss vidare till andra. Våra helgutbildningar till barista är intensiva och djupgående, men ger kunskaper så väl som ofta kontakter för livet.

 Vår utbildningar har blivit en av de självklara platserna att utbilda sig till barista i Skåne, och ofta är deltagarna från hela landet. Vi är stolta över att ha deltagare i våra baristautbildningar från både Stockholm och Göteborg likasom Gävle eller Jönköping.

Möt en av våra lärare  - Oscar Bahamontes
Spanjoren som blivit ett namn i Sverige. Oscar har en mångårig erfarenhet av baristayrket, och har en bakgrund från flera välkända caféer. Han har en fantastisk passion för kaffe och kaffebönor, och är en man med djup kunskap inom allt kring kaffe. Hans energi och pedagogik gör honom till en omtyckt lärare. Läs mer om vilka det är som är bakom kurserna här.

 Vad deltagare har att säga om Barista Basic kurserna 


"Kursen hålls av engagerade lärare och tar upp precis allt om kaffe och cafébranchen."

Martyna Julia Wieckowski - utbildade sig för att arbeta i branschen


"En väldigt lärorik kurs, som jag kommer ha stor hjälp av."


Linda Odéhn - gick kursen för att öppna eget café


"Underbar kurs och underbara lärare."

Lotta Svensson - vidareutbildade sig efter flera år i restaurangvärlden 

 En intensiv men omfattande helgkurs

Att lära sig allt om kaffe och  grunderna inom baristayrket på två dagar är intensivt och kräver mycket av deltagarna. Därför kombinerar vi teoretiska undervisningen med praktisk övning, för att hela tiden skapa variation och nya utmaningar. Moment som helgen innebär är bland annat:

  • Olika kaffesorter och deras historia
  • Hur man gör en bra espresso, caffe latte och cappuccino
  • Hur en espressomaskin fungerar
  • Vad det innebär att jobba i ett café

Alla som går helgkurserna får ett intyg att man har gått baristakursen. Dock blir man inte diplomerad barista - för att bli det måste du gå 5-dagars utbildningarna. Helgkurserna är mer övergripande och inte tillräckligt djupa för att kunna bli diplomerad barista.

 Om oss 
Scandinavian School of Coffee, Caféskolan, är en baristautbildning som till huvudsak är beläget i Helsingborg - en stad som genom sin cafétäthet och exklusiva rosterier och caféer är ett mecka för kaffesverige och barista-konsten. Inte bara att anrika Zoégas kommer från Helsingborg utan här finns även tre av de bäst ansedda caféerna i Sverige. Därför var Helsingborg ett naturligt val för oss när vi startade baristakurserna och caféskolan. Utbildningarna sker på Mindparks café- och undervisningslokaler, i centrala Helsingborg. Vi driver även e-handeln nybryggt.nu, där vi säljer kaffebönorespressobönor både från italienska rosterier och svenska, så som Johan & Nyström och Zoegas.
Lär mer om oss som står bakom utbildningen här.