Baristautbildning
Basic

Digital kurs med kaffekunskap

Barista Basic är en digital kurs för dig som har väldigt lite eller ingen erfarenhet från café- och servicebranschen, men vill lära dig mer. Den består av 15 olika lektioner, som är flera timmar totalt. De går igenom allt från vad som utmärker en bra espresso, vad som skiljer olika bönor åt, till många intressanta fakta och insikter om kaffe och dess händelserika historia. Du kan sedan komplettera den med en praktisk del, eller gå båda ihop: det kallar vi för Barista Advanced kursen.

Denna digitala kurs om kaffe är en slags distanskurs, och hålls helt online. Du kan efter kursen komplettera med praktiska delarna med, om det önskas. Men i denna del är det fokus på kunskap, förmedlad på ett pedagogiskt och djupt sätt. Den ger en introduktion till yrket och till kaffe. Anmälan hittar du här.

Är du intresserad av att även ha med de praktiska delarna så kolla in våra Advanced kurser, som kombinerar teorin med massa övning i att göra espressodrycker och kaffe. Dessa hålls i Skåne, Helsingborg, samt i  Stockholm. De är flerdagars baristakurer, samt ibland även som sommarkurs som barista. Om du är intresserad av detta som företag, finns mer info på: företagskurser kaffe.

Fokus på kunskap och kuriosa

Vi lägger vikt vid att en utbildning hos oss på Scandinavian School of Coffee ger dig en bra grund att stå på, inte bara vad gäller kaffekunskap, utan även för att framgångsrikt kunna jobba i café branschen som barista. inte bara ger teoretiska kunskaper om kaffe, bönor och utrustning. 

Vårt mål är att du efter avklarat kurs ska känna dig bekväm och hemma i cafémiljön, och vilka krav som kan vara relevanta och känna till. Samtidigt som du lätt kan gå kursen hemmifrån och på dina egna premisser. 

Efter avslutat kurs får du ett test och intyg på att du har gått kursen.

Låter det som något för dig? Anmäl dig hos oss.

Baristautbildning som lär dig grunden

Vi är stolta över att 96% av alla som går våra utbildningar rekommenderar oss vidare till andra. Vår online utbildning, den första av sitt slag i Sverige, har fått mycket bra omdöme och mottagning. Den bygger på över 10 års erfatenhet av att lära ut om kaffe och baristayrket, komprimerad till att lättsamt, kul och pedagogiskt förmedla kunskapen vidare.

 Vår utbildningar har blivit en självklar del för att börja sin karriär inom baristans värld, och många har genom åren jobbat på framgångsrika caféer, från Malmö i söder till Umeå i norr, och inte bara i, även internationellt. 

Möt en av våra lärare  - Karsten Deppert
Tysken som blivit ett namn i Sverige. Karsten har en mångårig erfarenhet av baristayrket, och har en bakgrund från olika caféer i Sverige och även Danmark. Han har en djup kunskap om kaffe och kaffebönor, och är en man med insikter och historier inom allt kring kaffe. Hans energi och pedagogik gör honom till en omtyckt lärare. Läs mer om vilka det är som är bakom kurserna här.

 Vad deltagare har att säga om vår digitala baristakurs 


"Kursen hålls av engagerade lärare och tar upp precis allt om kaffe och cafébranchen."

Martyna Julia Wieckowski - utbildade sig för att arbeta i branschen


"En väldigt lärorik kurs, som jag kommer ha stor hjälp av."


Linda Odéhn - gick kursen för att öppna eget café


"Underbar kurs och underbara lärare."

Lotta Svensson - vidareutbildade sig efter flera år i restaurangvärlden 

 En intensiv men omfattande digital kurs

Att lära sig allt om kaffe och  grunderna inom baristayrket på distans är inte helt möjligt, men vi gör vårt bästa för att ge dig så mycket som möjligt. Vi fokuserar på det du kan lära dig vid datorn, och som kombinerar att visa med att prata om det. Du kommer lära dig bland annat:

  • Olika kaffesorter och deras historia.
  • Hur en espressomaskin fungerar.
  • Olika kaffemärken och vad som skiljer de åt.
  • Vilka processer som ger kaffe och kaffedrycker sin smak.

Alla som går utbildningen får ett intyg att man har gått baristakursen. Vill du sedan komplettera med den praktiska delen med, går att bestämma efteråt. 

 Om oss 
Scandinavian School of Coffee, Caféskolan, är en baristautbildning som till huvudsak är beläget i Helsingborg - en stad som genom sin cafétäthet och exklusiva rosterier och caféer är ett mecka för kaffesverige och barista-konsten. Inte bara att anrika Zoégas kommer från Helsingborg utan här finns även tre av de bäst ansedda caféerna i Sverige. Därför var Helsingborg ett naturligt val för oss när vi startade baristakurserna och caféskolan. Utbildningarna sker på Mindparks café- och undervisningslokaler, i centrala Helsingborg. Vi driver även e-handeln nybryggt.nu, där vi säljer kaffebönorespressobönor både från italienska rosterier och svenska, så som Johan & Nyström och Zoegas.
Lär mer om oss som står bakom utbildningen här.