Mer än bara studier

 Boende, resa  och fritid

Om du läser vår Advanced kurs till barista så är det mer än bara utbildningsdagarna som är intressanta. 
Förutom själva baristakursen och utbildningen är det flera dagar och vänner för livet som väntar! Du kommer lära dig både kaffets goda konst men även lära känna personer som mycket väl kan bli dina framtida kollegor.

För kurser i Helsingborg

Boende

Vi hjälper dig gärna med att hitta ett boende centralt och nära undervisningslokalerna. Många som läser kurserna väljer att bo på samma ställe som de andra deltagarna – och att även dela rum med andra. Det blir både roligare att umgås med andra kurskamrater även utanför lektionstimmarna, samt att det är ett billigare alternativ.

Övernattningen är vanligast nätterna mellan kursdagarna, dvs lör-sön vid helgkurser. Vad som passar dig beror helt på hur långt du har hit, men tänk på att inskrivning och lektionsstart är vanligtvis kl 10.00.

Resa

Om du behöver resa hit och vill ha hjälp med alternativ, så kan du här hitta information om resealternativ. Kursplatsen är centralt i Helsingborg med gångavstånd från Helsingborg C. Där stannar tåg från Stockholm, Göteborg och Malmö, samt bussar och flygbussar. Flyger du till kurserna kan du antingen flyga till Helsingborg-Ängelholms Airport, som ligger norr om staden, eller till Köpenhamns Flygplats och ta tåget därifrån. Det tar endast en timme med tåget från Köpenhamns flygplats till oss. 
Kommer du från Danmark, kan du även ta färjan över, istället för Öresundsbron. 

Fritid

Helsingborg är en stad där det händer mycket, inte minst på grund av närheten till Danmark. Runt kurserna brukar deltagare ofta hitta på saker på kvällar och besöka några av stadens många caféer och barer – något vi tycker är bra dåmdu också får en möjlighet att få uppleva hur baristor jobbar ”i verkligheten”.

Helsingborg är känd för en rad olika caféer samt flera bistron och restaurangen. Ett utmärkt sätt att fördjupa sin kaffekunskap är att besöka några av dessa ställen! 

 Om oss 
Scandinavian School of Coffee, caféskolan, är en baristautbildning som till huvudsak är beläget i Helsingborg - en stad som genom sin cafétäthet och exklusiva rosterier och caféer är ett mecka för kaffesverige och barista-konsten. Inte bara att anrika Zoegas kommer från Helsingborg, utan här finns även tre av de bäst ansedda caféerna i Sverige. Därför var Helsingborg ett naturligt val för oss när vi startade baristakurserna och Caféskolan. Utbildningarna sker på Mindparks café- och undervisningslokaler, i centrala Helsingborg.
Lär mer om oss som står bakom utbildningen här.