top of page

Baristautbildning Digital

Diplomerande baristautbildning online

boka kurs digital
Utdrag ur den digitala utbildningen. Detta är en del av de lektioner som kommer gås igenom under kursen, en av de över 15 olika modulerna som ingår.
Är du sedan intresserad av att gå en praktisk del med? Så ska du anmäla dig till Barista Bas kurserna. Läs mer om Barista Bas här
Fokus på kunskap
och kuriosa

Vi lägger vikt vid att en utbildning hos oss på Scandinavian School of Coffee ger dig en bra grund att stå på, inte bara vad gäller kaffekunskap, utan även för att framgångsrikt kunna jobba i café branschen som barista. inte bara ger teoretiska kunskaper om kaffe, bönor och utrustning. 

Vårt mål är att du efter avklarat kurs ska känna dig bekväm och hemma i cafémiljön, och vilka krav som kan vara relevanta och känna till. Samtidigt som du lätt kan gå kursen hemmifrån och på dina egna premisser. 

Efter avslutat kurs får du ett test och intyg på att du har gått kursen.

Låter det som något för dig? Anmäl dig hos oss.

Baristautbildning som lär dig grunden

Vi är stolta över att 96% av alla som går våra utbildningar rekommenderar oss vidare till andra. Vår online utbildning, den första av sitt slag i Sverige, har fått mycket bra omdöme och mottagning. Den bygger på över 10 års erfatenhet av att lära ut om kaffe och baristayrket, komprimerad till att lättsamt, kul och pedagogiskt förmedla kunskapen vidare.

 Vår utbildningar har blivit en självklar del för att börja sin karriär inom baristans värld, och många har genom åren jobbat på framgångsrika caféer, från Malmö i söder till Umeå i norr, och inte bara i Sverige utan även internationellt. 

Image by Jakub Kapusnak

Om Barista Digital

Barista Digital är en onlinekurs för dig som har väldigt lite eller ingen erfarenhet från café- och servicebranschen, men vill lära dig mer. Den består av över 15 olika lektioner, som är flera timmar totalt. De går igenom allt från vad som utmärker en bra espresso, vad som skiljer olika bönor åt, till många intressanta faktadetaljer och insikter om kaffe och dess händelserika historia. Du kan sedan komplettera den med en praktisk del, eller gå båda ihop kursen 

Barista Bas

Denna digitala kurs om kaffe är en slags distanskurs, och hålls helt online. Du kan efter kursen komplettera med praktiska delarna med, om det önskas. Men i denna del är det fokus på kunskap, förmedlad på ett pedagogiskt och djupt sätt. Den ger en introduktion till yrket och till kaffe. Anmälan hittar du här.

Är du intresserad av att även ha med de praktiska delarna så kolla in våra Advanced kurser, som kombinerar teorin med massa övning i att göra espressodrycker och kaffe. Dessa hålls i Skåne, Helsingborg, samt i  Stockholm. De är flerdagars baristakurer, samt ibland även som sommarkurs som barista. Om du är intresserad av detta som företag, finns mer info på: företagskurser kaffe.

Kommande kurstillfällen:

Online kurser -

Börja när du vill! 

Barista bas

20-21 Juli 2024 (Malmö)

17-18 Aug 2024 (Göteborg)

28-29 Sep 2024 (Stockholm)

Kaffekurs: Kväll (Helsingborg)

 24 Juli 2024, Kl. 17-20

Latte Art Basic

25 Juli 2024, Kl. 17-20 (Malmö)

16 Aug 2024, Kl. 17-20 (Göteborg)

30 Sep 2024, Kl. 17-20 (Stockholm)

bottom of page