top of page

Baristautbildning 

Baristakurs i Stockholm

"Underbar kurs och underbara lärare"
Lotta Svensson - vidareutbildade sig till barista hos oss.

Image by Daniel Norris

Om oss

Scandinavian School of Coffee är en baristautbildning som är baserad i Stockholm och Helsingborg. Vi har en lång tradition från cafévärlden och har knytit till oss framstående experter inom allt från bryggning till att göra den perfekta espresson. Utöver utbildningarna driver vi även e-handeln nybryggt.nu, där vi säljer kaffebönor och espressobönor men också kaffemaskiner, både espressomaskinerkaffebryggare och mokabryggare.
Lär mer om oss som står bakom utbildningen här.

 En kurs med praktik  och teori

Det är viktigt för oss att en utbildning inte bara är teori - att kunna kaffesorter, eller lära sig geografin. Det är i huvudsak en kurs med inriktning på det som krävs för att arbeta som barista - hur brygger jag en bra espresso, hur skummar jag mjölken på rätt sätt, hur använder jag en espressomaskin. Men även detaljer - tips på hur du jobbar bra i ett café, grundläggande hygien och regelverk, och introduktion till latte-art. 

Vårt mål är att du efter avklarat kurs ska känna dig bekväm och hemma i en cafémiljö – lika mycket bakom som framför disken.

Baristautbildning som  lär dig grunden

Våra kurser är väldigt uppskattade, och vi är stolta över att hela tiden arbeta med att förbättra vårt material och oss själva. Alla utbildare är profiler inom branschen, ofta med mer än 10 års erfarenhet och specialiserade på olika delar. Vi har stort fokus vid att lära dig just grunderna i att arbeta som barista, och det som gör att du känner en trygghet och även respekt för professionen. 

Våra helgutbildningar till barista är intensiva och djupgående, men ger kunskaper så väl som ofta kontakter för livet. Vi är stolta över att utbildningar har blivit en självklarhet för många i Stockholm och i branschen, och en tydlig väg in i cafévärlden.

Våra baristakurser i Stockholm är för dig som vill arbeta som barista, men inte har någon erfarenhet från café- och servicebranschen. Det är två intensiva och lärorika dagar där du kommer lära dig allt från grunderna - espressobryggning, bönor, skumma mjölk och massa intressant kuriosa.

Vi tillhandahåller baristakurser i både Stockholm och Helsingborg. De båda kurserna innehåller samma moment och ger samma kunskap. Vårt mål är att genom de digitala delarna i förväg och sedan med två intensiva dagar lära er det som annars tar flera månader att bli bra på. Kursen är med andra ord väldigt intensiv. Efter kursen hoppas vi att ni fått insikt i en baristas grunder och de jobb som en barista utför.

Kommande kurstillfällen:

Online kurser -

Börja när du vill! 

Barista bas

15-16 Juni 2024 (Stockholm)

20-21 Juli 2024 (Malmö)

17-18 Augusti 2024 (Göteborg)

Kaffekurs: Kväll (Helsingborg)

 29 Maj 2024, Kl. 17-20

Latte Art Basic

30 Maj 2024, Kl. 17-20 (Göteborg)

5 Juni 2024, Kl. 17-20 (Malmö)

14 Juni 2024, Kl. 17-20 (Stockholm)

bottom of page