top of page
Image by Brooke Cagle

Bli kaffeexpert

med Scandinavian School of Coffee

Är du intresserad av att bli kaffeexpert?

För er som har ett brinnande intresse för kaffe men inte tvunget vill börja jobba som barista på något kafé eller restaurang. Då är detta en kurs för dig. Kursen tar dig igenom historian om kaffe, både globalt som nationellt och lär dig vilken roll kaffe spelar i samhället idag.

Under kursen så kommer gästföreläsare och studiebesök på bland annat anrika Zoégas fabriken i Helsingborg. Där kommer ni att få se hur framställningsprocessen ser ut när en kaffeböna blir till malet kaffe som sen blir till dryckeskaffe. Kursen kommer också göra fältobservationer för att kartlägga och förklara hur kaffe används idag och vilka utvecklingsområden som det finns inom kaffeindustrin. Kort och gått – kursen kommer lära dig allt du behöver veta om kaffe.


Kursen har tre stycken fokusområden: Historia, tillverkning och framtiden.

Om oss

 

Första delen av kursen kommer att handla om kaffets historia, både globalt och dess roll i det svenska samhället. Vi kommer att grundligt avtäcka vad kaffe faktiskt är för någonting och hur fick kaffebönan sin framträdande roll i samhället som vi ser idag. Vi kommer också att gå djupare in på den svenska historian och hur kaffe vände upp och ned på svenskarnas tillvaro och revolutionerade vårt sätt att socialisera med varandra. Historiker och experter kommer att tillsammans med våran egna kompetenta personal bjuda er en resa ni sent kommer att glömma.

Den andra delen av kursen kommer att avtäcka tillverkningsprocessen av kaffet som vi sen köper malen och färdigpaketerad i butikerna. Vi visar er kaffebönans långa vandring från kaffeplantagen i Colombia till rosterierna i Sverige. Under moment 2 kommer vi att göra en studieresa till ett av Sveriges äldsta rosterifabrik. Zoégas fabriken i Helsingborg.

I den avslutande delen fokuserar på kaffets popularitet och dess utveckling inom den globala och den inhemska marknaden. Vilken roll kommer kaffe att ha om 20 år? Kommer kaffe fortsätta att vara en sociala företeelse eller kommer kaffets roll att byta karaktär? Detta är bara några av frågorna som vi kommer att försöka finna svar på. Till hjälp kommer vi att göra fältundersökningar på kafé och restauranger i Helsingborg för att ta reda på vilka trender som är aktuella just nu och vad bransch personalen tror om utvecklingen.

Moment 1 – Historia
Moment 2 – Tillverkningen
Moment 3 – Framtiden

Barista basic

  • Online kurs (15 moment)

  • Digitalt test

  • Intyg

Barista Advance

  • Online kurs (15 moment)

  • Digitalt test

  • 2 dagar praktik (lär dig göra kaffe)

  • Praktiskt test

  • Betyg + diplom

Från

Kommande kurstillfällen:

Online kurser -

Börja när du vill! 

Barista bas

20-21 Juli 2024 (Malmö)

17-18 Aug 2024 (Göteborg)

28-29 Sep 2024 (Stockholm)

Kaffekurs: Kväll (Helsingborg)

 24 Juli 2024, Kl. 17-20

Latte Art Basic

25 Juli 2024, Kl. 17-20 (Malmö)

16 Aug 2024, Kl. 17-20 (Göteborg)

30 Sep 2024, Kl. 17-20 (Stockholm)

bottom of page