top of page
Image by Clay Banks

Kaffe förbättra

din hälsa

en studie som visar 

Drick mer kaffe och förbättra din hälsa

En ny studie rapporterad om i den välkända tidningen New York Times påpekar att kaffe är inte är onyttigt, snarare tvärtom. En journalist vid New York Times har undersökt och läst studier som har undersökt kaffets påverkan på människans hälsa på över en miljon människor och vad han har kommit fram till är helt otroligt!

Vi har alltid blivit tillsagda att inte dricka för mycket kaffe. Tydligen så är kaffe farligt för vår hälsa och krymper vår benstomme, men detta har blivit motbevisat med flera studier under en lång tid. Nu har man dessutom bevisat att kaffe är nyttigt för dig. Men inte allt kaffe såklart, detta ska vara en hederlig kopp svart kaffe eller espresso, utan, mjölk socker och massor med fett. Håll dig borta från frappuchinos och karamell lattes från ställen som espresso house och Starbucks som innehåller i vissa fall upp till 1790 kalorier!

Om oss

Det har nu visats att folk som dricker en lagom mängd kaffe (3-5 koppar om dagen) har lägst risk att få hjärtsjukdomar, till och med lägre än de som inte dricker något kaffe alls. Det har även sagts att kaffe orsakar cancer, men även detta har bevisats falskt. Folk som dricker en lagom mängd kaffe om dagen minskar faktiskt risken att få cancer i levern. Men allt är inte så bra som det låter, för om du dricker kaffe så kan det faktiskt öka risken att du får bröstcancer, ja det är alltså om du också röker. Kaffe ökar bara risken att du får bröstcancer om du röker, inte i några andra fall.

Du skulle kunna tro det, men det tar faktiskt inte slut här. Kaffe minskar även din risk att få cirrhosis och om du redan har cirrhosis så minskar det dödsrisken och risken att du får levercancer. Nämnde vi att kaffe också kan bota hepatit c och minska risken att du får Alzheimers.

Så med dem orden sagda, öka din kaffekonsumtion till lagom mängd om dagen (3-5 koppar) och lev längre. Men var försiktig, lagom är alltid bäst som det lyder på hederlig svenska.

Barista basic

  • Online kurs (15 moment)

  • Digitalt test

  • Intyg

Barista Advance

  • Online kurs (15 moment)

  • Digitalt test

  • 2 dagar praktik (lär dig göra kaffe)

  • Praktiskt test

  • Betyg + diplom

Från

Kommande kurstillfällen:

Online kurser -

Börja när du vill! 

Barista bas (Helsingborg)

13-14 April 2024​

Barista bas (Stockholm)

4-5 Maj 2024

15-16 Juni 2024

Kaffekurs: Kväll (Helsingborg)

25 April 2024, Kl. 17-20

Latte Art Basic

17 April 2024, Kl. 18-20 (Malmö)

3 Maj 2024, Kl. 18-20 (Stockholm)

30 Maj 2024, Kl. 18-20 (Göteborg)

14 Maj 2024, Kl. 18-20 (Stockholm)

bottom of page