top of page

Kaffekurs online 

Lär dig grunderna som barista

"Underbar kurs och underbara lärare"
Lotta Svensson .

15 delmoment som ger dig kunskaper

Att lära sig om kaffe innebär inte bara att lära sig om kaffebönor eller olika kaffesdrycker. Det innebär även mycket annan kunskap. Vår kurs består därför av över 15 olika moment, över 250 minuter med olika föreläsningar, allt inspelad i vår profesionella studio och med vår mest omtyckte baristalärare. Ämnen inkluderar bland annat:

 • Arabicabönor

 • Robustabönor

 • Olika kaffedrycker

 • Vad är specialkaffe

 • Hur malning påverkar kaffesmaken

 • Vilka kaffemaskiner det finns

 • Hur koffeinhalt påverkar

 • Olika kaffemärken

 • Olika rostning på kaffe

 • Hur du skummar bra mjölk

 • m.m...

Baristautbildning som  lär dig grunden

Våra kurser är väldigt uppskattade, och vi är stolta över att hela tiden arbeta med att förbättra vårt material och oss själva. Alla utbildare har arbetat länge inom branschen, och själva upplevt många olika delar av den profesionella kaffevärlden. 

 

Vill du ha mer än bara det digitala, finns det även möjlighet för det. Vi erbjuder även kursen Barista Bas.

Dessa är utöver de digitala kurserna, och är praktiska dagar där vi går igenom och båda visar och lär ut hur man gör olika kaffedrycker. Om det är aktuellt för dig, se våra kurser som hålls i Stockholm och Helsingborg.

Image by Daniel Norris

Om oss

Scandinavian School of Coffee är en baristautbildning som är baserad i Stockholm och Helsingborg. Vi har en lång tradition från cafévärlden och har knutit till oss experter inom allt från bryggning till att göra den perfekta espresson. Utöver utbildningarna driver vi även e-handeln nybryggt.nu, där vi säljer kaffebönor, kaffe tillbehör så som pitchers och kaffemaskiner


Lär mer om oss som står bakom utbildningen här.

Hos oss kan du gå vår populära kaffekurs online, och lära dig grunderna. Du kommer möta flera kaffeproffs, med många års erfarenhet inom branschen. Bland annat Karsten Deppert, som under många år varit involverad i olika utbildningar hos oss, och som är en av våra mest omtyckta och pedagogiska lärare.

Vår onlinekurs lär dig allt om kaffe, och inga förkunskaper krävs. Kursen är uppdelad i över 15 moment, som alla specialiserar sig på en del av kaffevärlden och en baristas vardag. Efter utbildningen får de som vill även möjlighet att göra ett kunskapsprov och få intyg på det, om det önskas.

Kommande kurstillfällen:

Online kurser -

Börja när du vill! 

Barista bas

15-16 Juni 2024 (Stockholm)

20-21 Juli 2024 (Malmö)

17-18 Augusti 2024 (Göteborg)

Kaffekurs: Kväll (Helsingborg)

 29 Maj 2024, Kl. 17-20

Latte Art Basic

30 Maj 2024, Kl. 17-20 (Göteborg)

5 Juni 2024, Kl. 17-20 (Malmö)

14 Juni 2024, Kl. 17-20 (Stockholm)

bottom of page