top of page
_MG_3257-1_ny.jpg

Mer än bara studier

Boende, resa  och fritid

För kurser i Helsingborg

Om du läser vår veckokurs till barista så är det mer än bara utbildningsdagarna som är intressanta. Förutom själva baristakursen och utbildningen är det en hel vecka och vänner för livet som väntar! Du kommer lära dig både kaffets goda konst men även lära känna personer som mycket väl kan bli dina framtida kollegor.

Image by Rhema Kallianpur

Boende

DSC_0122.jpg
1583-1600px.jpg

Resa

Fritid

Vi hjälper dig gärna med att hitta ett boende centralt och nära undervisningslokalerna. Många som läser kurserna väljer att bo på samma ställe som de andra deltagarna – och att även dela rum med andra. Det blir både roligare att umgås med andra kurskamrater även utanför lektionstimmarna, samt att det är ett billigare alternativ.

Övernattningen är vanligast nätterna mellan kursdagarna, dvs lör-sön vid helgkurser och lör-ons vid veckokursen. Vad som passar dig beror helt på hur långt du har hit, men tänk på att inskrivning och lektionsstart är vanligtvis kl 10.00.

Om du behöver resa hit och vill ha hjälp med alternativ, så kan du här hitta information om resealternativ.

 

Kursplatsen är centralt i Helsingborg med gångavstånd från Helsingborg C. Där stannar tåg från Stockholm, Göteborg och Malmö, samt bussar och flygbussar. Flyger du till kurserna kan du antingen flyga till Helsingborg-Ängelholms Airport, som ligger norr om staden, eller till Köpenhamns Flygplats och ta tåget därifrån. Tåget från Köpenhamns flygplats tar endast timme. Kommer du från Danmark, kan du även ta färjan över, istället för Öresundsbron. 

Helsingborg är en stad där det händer mycket, inte minst på grund av närheten till Danmark. Runt kurserna brukar deltagare ofta hitta på saker på kvällar och besöka några av stadens många caféer och barer – något vi tycker är bra dåmdu också får en möjlighet att få uppleva hur baristor jobbar ”i verkligheten”.

Helsingborg är känd för en rad olika caféer samt flera bistron och restaurangen. Ett utmärkt sätt att fördjupa sin kaffekunskap är att besöka några av dessa ställen! 

Hitta fler tips här

Vad våra glada och nöjda elever har sagt

“En väldigt lärorik kurs, som jag kommer ha stor hjälp av.”

- Linda Odéhn - ska öppna eget café

Kommande kurstillfällen:

Online kurser -

Börja när du vill! 

Barista bas (Helsingborg)

13-14 April 2024​

Barista bas (Stockholm)

4-5 Maj 2024

15-16 Juni 2024

Kaffekurs: Kväll (Helsingborg)

25 April 2024, Kl. 17-20

Latte Art Basic

17 April 2024, Kl. 18-20 (Malmö)

3 Maj 2024, Kl. 18-20 (Stockholm)

30 Maj 2024, Kl. 18-20 (Göteborg)

14 Maj 2024, Kl. 18-20 (Stockholm)

bottom of page