top of page
Image by Joshua Rodriguez

Företagskurser

Teambuilding & baristautbildning
Om kaffe och baristayrket

Teambuilding med
kaffeprovning

 Letar du efter roliga teambuilding aktiviteter för ditt företag? Kanske är ni oense på kontoret om vilket kaffe som är godast? Då har vi en ultimat teambuilding-aktivitet till er! En kaffeprovningskurs där vi kan komma till ert kontor och lära er om kaffe och alla dess smaker! 

 

Kaffeprovning är en rolig och lärorik teambuilding aktivitet för dig och dina kollegor som är intresserade av kaffe och vill lära sig mer om dess komplexa smaker och aromer.  Kaffeprovning, eller "cupping" på engelska, är en metod för att bedöma kvaliteten och smaken av kaffe. Det är vanligtvis en professionell aktivitet som utförs av kaffeexperter och rostare, men det kan också göras av amatörkaffeentusiaster.

 

Teambuilding med kaffeprovning kan vara en utmärkt aktivitet för att främja samarbete och sammanhållning bland teammedlemmar. Under en kaffeprovning kan deltagarna lära sig mer om kaffe och dess smaker samtidigt som de interagerar och samarbetar med varandra. Välj själva vilka kaffe ni vill smaka från vårt stora sortiment, eller låt oss överraska er med några av våra favoritkaffe.

Pris 2h kaffeprovning:

1-10 pers 8 000kr exkl. moms

10-15 pers 14 000kr exkl. moms

Teambuilding 
baristakurs kvällstid

Vill du ge ditt team en minnesvärd upplevelse som inte bara ger dem möjlighet att utveckla nya färdigheter, utan även stärker den positiva teamkänslan? Då är vår kvälls-baristakurs för företag det perfekta valet! 

 

Kursen är utformad för att vara både rolig och lärorik, och kan anpassas efter era specifika behov och önskemål.

 

Denna baristakurs är också en utmärkt teambuilding aktivitet eftersom det ger dina anställda möjlighet att arbeta tillsammans och lära känna varandra utanför arbetsplatsen. Genom att uppmuntra samarbete och kommunikation under kursen, kan deltagarna stärka sin laganda och lära sig att arbeta mer effektivt tillsammans.

Baristakursen hålls kvällstid på Cafe 1886 (Zoégas cafe) i Helsingborg.

Pris 2h baristakurs: 

1-10 pers 8 000 kr exkl. moms

11-15 pers 14 000 kr exkl. moms

Utbildning för cafépersonal

Vill du ta ditt café till nästa nivå och erbjuda dina kunder den bästa kaffeupplevelsen? Varför inte investera i en certifierad barista-utbildning som är specifikt utformad för cafépersonal?

 

Vi erbjuder specialiserade kaffeutbildningar för cafépersonal och andra yrken inom baristabranschen. Denna baristakurs är både för nystartade verksamheter och till caféer som anställer ny personal. 

 

Våra erfarna och professionella instruktörer kommer att ge din personal en djupgående förståelse för olika kaffesorter, rostningstekniker, bryggmetoder och serveringstekniker. De kommer också att lära sig om kundservice och hur man skapar en vänlig och välkomnande atmosfär på ditt café.

Kaffe-utbildningen för cafépersonal kan ske både ute hos företaget eller hos oss. Kursen finns tillgänglig som 1-dagskurs eller som 2-dagskurs och sker på behovsbasis. För helt oerfaren personal rekommenderar vi en 2-dagarskurs. 

 

Pris varierar beroende på antal personer och antal dagar. 


Kontakta oss för prisuppgifter
 

Utöver våra vanliga barista vecko- eller helgkurser erbjuder vi också specialkurser för bolag och företag.

Om företagskurser
Kvinnlig Barista

Vidareutbildning och diplomerad barista

Den andra delen riktar sig till bolag som arbetar direkt med kaffe och espresso. Dessa kurser är utformade för befintlig cafépersonal och anställda. Innehållet och vad som gås igenom varierar efter förutsättningar men ofta utformas kursen så att det sker en diplomering som barista för de som klarar den. Kursen inkluderar bl.a.:

 • Fördjupning om espresso och kaffedrycker

 • Kunskap om espressomaskinen och kaffekvarn

 • Stresshantering och ökad effektivitet i cafébranschen

 • Latteart


Kurser för vidareutbildning till barista är anpassas efter kunders behov, som standard är det en serie kvällstillfällen eller en helg. Kursen kan även ges på plats i vissa fall.


Pris för vidareutbildningen som barista är från 2000 kr per deltagare.

Digital kurs för anställda på caféer

Vår digitala kurs är utmärkt för dig som vill ge din personal ökade kunskaper om kaffe, baristayrket och att jobba med kaffe i servicesektorn. Den är utformad för att ge perspektiv och användbar kunskap, inte bara om kaffe utan även om maskinerna man använder i yrket.

 • Kunskap om kaffe och espresso

 • Olika kaffedrycker och vad de innebär

 • Att rengöra och använda espressomaskin och kaffekvarn

 • Stresshantering och ökad effektivitet i cafébranschen

 • Grundläggande hygien för kaffeverksamhet

 • Totalt över 13 olika delmoment med korta och effektiv kunskap

 • Proffesionellt inspelade och baserad på år av erfarenhet


Pris för digital utbildning är från 2000 kr per deltagare.

Kommande kurstillfällen:

Online kurser -

Börja när du vill! 

Barista bas

15-16 Juni 2024 (Stockholm)

20-21 Juli 2024 (Malmö)

17-18 Augusti 2024 (Göteborg)

Kaffekurs: Kväll (Helsingborg)

 29 Maj 2024, Kl. 17-20

Latte Art Basic

30 Maj 2024, Kl. 17-20 (Göteborg)

5 Juni 2024, Kl. 17-20 (Malmö)

14 Juni 2024, Kl. 17-20 (Stockholm)

bottom of page