Sommarkurser  2018

 Bli profesionell barista!

Under sommaren 2018 håller vi våra barista sommarkurser. Då Helsingborg är en utmärkt sommarstad kommer det bli både lärorikt och roligt! Anmälan hittar du här. Info om andra kurser hittar du på: barista helgkurser eller flerdagars baristakurs. Om företag, se sidan: företagskurser kaffe.

 Sommarkurs som  fördjupar sig i kaffe

En sommarkurs är en intensivkurs som lär dig grunderna i att bli en bra barista. De är upplagda som 5-dagarskurser,  som har lektion 8 timmar om dagen. Kurserna går igenom allt du behöver för att få grunden som barista - det inkluderar inte bara kaffe utan även hur det är att arbeta i serviceyrket så väl som att använda kunskaperna praktiskt.

Vi lägger mycket vikt vid att ge dig en så bra utbildning som möjligt, som gör att du efteråt ska känna dig trygg och kompetent att jobba som barista i alla möjliga situationer.

Sommarkursen är därför intensiv och fokuserar på många olika saker – allt för att ge den bästa utbildningen som finns att få.

 Lär dig bli barista i  sommar!

Våra kurser och utbildningar är mycket uppskattade. Vi kan med stolthet säga att deltagare tycker att sommarkurserna var årets höjdpunkt - och deras första steg i kaffevärlden! 

Under 2016 kommer vi ha tre stycken kurstillfällen. Alla dessa riktar sig till dig som inte har någon erfarenhet från baristayrket. Antingen för att du vill börja jobba i den, för att du själv vill driva ett café, eller för att du arbetar inom servicebranschen, men vill lära dig använda en espressomaskin och brygga bra kaffe. 

 Vad deltagare har att säga om kurserna 


"Kursen hålls av engagerade lärare och tar upp precis allt om kaffe och cafébranchen."

Martyna Julia Wieckowski - utbildade sig för att arbeta i branschen


"En väldigt lärorik kurs, som jag kommer ha stor hjälp av."


Linda Odéhn - ska öppna eget café


"Underbar kurs och underbara lärare."

Lotta Svensson - vidareutbildade sig efter flera år i restaurangvärlden 

 Om oss 
Scandinavian School of Coffee, caféskolan, är en baristautbildning som till huvudsak är beläget i Helsingborg - en stad som genom sin cafétäthet och exklusiva rosterier och caféer är ett mecka för kaffesverige och barista-konsten. Inte bara att anrika Zoegas kommer från Helsingborg, utan här finns även tre av de bäst ansedda caféerna i Sverige. Därför var Helsingborg ett naturligt val för oss när vi startade baristakurserna och caféskolan. Utbildningarna sker på Mindparks café- och undervisningslokaler, i centrala Helsingborg.